Op zaterdag 22 juni jl. werd de Vriendendag 2024 georganiseerd door de stichting Home of Football te Braamt. Voor de 35 aanwezige Vrienden opende voorzitter Leo Gerhardus rond 15.30 uur de bijeenkomst. Hij heette een ieder welkom en in het bijzonder onze speciale gast, ex-Oranje-international André Ooijer. 

De heer Leo Gerhardus gaf ook aan dat de Vrienden heel belangrijk zijn voor onze stichting Home of Football. We willen ons voetbalmuseum in de toekomst duurzamer maken door de gevelkachels op gas te vervangen door airco’s. Tevens willen wij ons voetbalmuseum nog mooier maken door meer en nieuwe Ledlampen aan te schaffen.

De heer Gerhardus bedankte ook nog de 12 buurtvoetbalclubs, die ons voetbalmuseum financieel hebben ondersteund door een cheque te overhandigen van EUR 1.187,00 bij vv UlftseBoys. Ook bedankte Leo de heer Eric Neervoort ( beter bekend als Sappleflap ), die maar liefst EUR 270,00 doneerde voor de stichting Spieren voor Spieren en de stichting Bergh in het Zadel voor kankerbestrijding. Tevens bedankte de heer Gerhardus de heren Bas Helmink en Berry Evers voor de opbouw van de prachtige tenten, DJ Bengt Evers voor het verzorgen van het prima geluid en de leuke achtergrondmuziek. Daarnaast bedanken wij als stichting voorhet vele vrijwilligerswerk Alex, Bas, Gerard en Bennie. Dit met name voor het klaarzetten van de tafels, statafels met rokken en de tap.

Daarna werd het woord gegeven aan Fred Baars, die een kleine toelichting gaf op een aantal rondleidingen voor jong en oud in het 7e seizoen. Vanaf de opening op 1 juli 2017 zijn er 2012 bezoekers rondgeleid door het voetbalmuseum en hebben de bezoekers EUR 21.169,00 gedoneerd voor de twee genoemde goede doelen. Daarna kondigde Fred de speciale gast André Ooijer aan in gedichtvorm. Deze ambassadeur voor de stichting Spieren voor Spieren was spontaan en open en bleek met een prachtige toespraak de gevoelige snaar te raken bij menig Vriend.

Het was een gezellig samenzijn met een warm buffet ( dank Marion, Marcel en André ) en een drankje en prachtige achtergrondmuziek en we kijken alweer uit naar de steun van al onze vrienden in het nieuwe achtste seizoen en de Vriendendag 2025 , ergens in juni – juli volgend jaar.